Mye er blitt gjort de siste årene på speiderhytta vår Lomma, og hytta er stort sett i god stand MEN, som hyttefut har jeg de siste årene gått og kikket på takene som stadig blir i dårligere forfatning.

En tak-komité ble opprettet i fjor, Det blir takdugnader i høst

Dette er planene:

  • Forlenge taket over lederrom/kjøkken til å dekke kjøkkenpåbyget. Vi blir dermed kvitt det flate taket over kjøkkenet.
  • Legge om resten av taket, ny papp.
  • Frakte materialene opp med helikopter (utført 13/8-09)
  • Bestilling og planlegging ferdig før sommerferien (utført)
  • Byggedugnader 28-30/8 og 4-6/9 i år.

Status fra 13. aug 2009

Onsdag den 12. dro 5 staute karer, Edvard, Eirik, Martin, Eivind, Ole Christian og Oddvin opp til Lomma, der de tok av takpappen og gjorde den klar til helikopterfrakt neste dag. Det ble en lang dag for samtlige som holdt på fra 11.30 til 22.00 samme kveld.

Eivind, Martin og Ole Christian dro også opp neste dag for å gjøre siste innsats før helikopterølftet begynte. Samtidig som et godt team bestående av Ole, Luc, Jonathan og Oddvin var på Stein Gård og gjorde tilsvarende der.

I ekte Bærum-speider stil var det helikopter som ble leid inn for å frakte materialer. Dette vil vel økonomiansvarlig se, men alternativet hadde blitt mye mer krevende og slitsomt. Til sammen ble det fraktet ca 4 tonn opp til Lommaog 10 kubikk med søppel og gammel takpapp ned. Tatt dette i betraktning vil jeg påstå at vi valgte det riktige alternativet.
Se bilder her.

Status fra 27. okt 2007

Gammel takpapp blir fjernet.

Mye er blitt gjort de siste årene på speiderhytta vår Lomma. Siste oppgradering, er at lederrommet er blitt rehabilitert, med nymalt tak, malte vegger og nytt gulvbelegg. Første del av jobben ble gjort i forbindelse med dugnaden i høst, mens det resterende er gjort i ukene etterpå. Rommet er blitt riktig flott, ta dere gjerne en tur opp for å kikke!

MEN, som hyttefut har jeg de siste årene gått og kikket på takene som stadig blir i dårligere forfatning. Spesielt på kjøkken/lederrom-delen står det skralt til. Det er også en vannlekkasje i dette taket som kommer og går litt..

Omlegging av tak er et større prosjekt, både jobbmessig og logistikkmessig. Dette blir en alt for stor jobb for en person å ta hånd om alene. I samråd med gruppeleder Ole Ø. har vi tenkt at vi skal prøve å få til en tak-komitè, bestående av 3-5 personer. Disse personene bør være voksne foreldre, gjerne med noe faglig ballast, men det er overhode ingen forutsetning! Tanken er at vi skal bruke høsten og vinteren til planlegning, anskaffelse og evt. transport av nytt tak opp til hytta. Håpet er at vi kan få lagt nytt tak til våren.